sleep problem

hai mommy semua..any tips x untuk baby sush nk tdo malam..sy bf tp pam dan gunakan botol untuk baby..sbb baby mmg xnk df..masalahnya tiap2 mlm baby nangis mesti dia suck sarung tgn mcm lapar sgt..bila bg botol xnk and bila nk df pn xnk.. setiap malam mcm tu nangis smpai muntah and gigil2..boleh x sapa2 bg tips atau nasihat..sy buntu..??

1 Balas

I know ur struggle. I pon epmom. Exclusive pumping mom. Selalu sedih baby xnk df. Tp xpe.. asal baby dapat sepenuh susu ibu da rase syukur. Balik ttg baby. Sy selalu dodoi kn tidur. 1 month masa pantang mmg xde gune apa2 alat. Tp balik rumah parents in laws suruh gune puting. Mmg susah awal2 baby nk tido but i believe blh jaga. Sb i and my mom jaga elok je without puting or buai. I xnk tp last2 i give up. So skrg bg baby puting and also gune buai. If ur really struggle, u can opt to puting or buai. But be mindful utk brpe lama guna. Kite nk elak baby dr addicted semua tu. Kalau buai, mlm2 jgn letak buai. Kalau susah tidur. Letak buai dlu, da lena letak bawah. Jgn biarkan sepanjang mlm. Klau puting, u rasa sgt desperate then u myb blh guna. Baby da lena, take it out carefully. Hope this helps!

5y ago

tq mommy for the tips..ya mmg stress and give up bila jd mcm tu..