Nipple confuse

Baby saya baru 5hari. Saya berpantang di rumah pantang. Waktu siang sy full bf baby, tp waktu mlm staff kat sini jaga baby and bagi botol. Botol jenama pigeon yg ppsu utk newborn tu. Tp hari ni saya sedih sgt bila baby xmw df dgn sy. Bila sy try bf baby nangis mcm kena pukul, sampai tertidur dia xnak bf. Saya terpaksa bagi botol juga. Sedih sgt saya sambil menangis2 bagi botol kat baby. Rasa mcm ibu tak guna la gagal nak df baby pdahal air susu melimpah. 😭😭😭

1 Balas

its ok sis, baby ambil masa nk adapt tu keep on bg df. mcm sy pulak pump pastu bg through botol pasal x sanggup nk df anak kuat gigit sedut pn kuat, nipple sakit sgt..terpaksa pump dan bg anak botol je.