? INJECTION DEXSA ?

Hai mommy semua? Siapa ada pengalaman pernah kena cucuk dexsa. Share sikit . Rasa apa ya & why mommy kena cucuk ??

? INJECTION DEXSA ?
46 Balas

Dexsa utk matangkan paru2 baby sy kena 2 kali sbb bb kurang gerak..mmg sakit la tp tahan sbb fikir utk baby..naggis smpi nurse pujuk

Sy br nk komen😅😅✌skali tgk p skrol setahun yg lalu nye status..hee...hrp2 sis n bby sntiasa sht hendaknye..aamiin...

Maaf sis tgaktau maksud nama aril... maybe sis boleh try google maksud nama aril dekat mana-mana website nama untuk anak

4y ago

Dia try wat lawak tu .nak2 dia tahu kut..status ni dah setahun berlalu tnye ttg dexa injection 😂😂😂😂anak sis ni pun mesti dh bsr dh ni...

saya kena msa 27w sbb pndarahan & uri kat bawah sakitnya smpai xble bgerak nasib air mata segan nak kluar 😅

Depends on people sis. Alhamdulillah bagi sy tak sakit. Kena cucuk sebab untuk matangkan paru2 baby.

Sya pon kne mse pregnant first bby dlu. Mmg sakit gile..rse nk rendang je doktor yg cocok 2..huhuhu

Cucukan yg terasa sakitnya drp cucukan2 lain, epidural b4 czer pun ok lg. But still bearable.

Saya pernah cucuk 2kali utk matangkan paru² baby anak lahir 30w.lepas cucuk tu rasa kebas

Kena cucuk d punggung pg & mlm. Sakit & susah nak duduk lepas cucuk tu. Baby prem 34 week

Pernah sbb pecah ketuban awal, utk kuatkan paru2 baby.. Rasa sakit dari cucuk biasa..