Sunat bayi perempuan

Nak sunat baby girl Dr umur berapa ye elok? 4bulan bole ke? Atau terlambat sgt? Susah tak nak jaga lepas sunat?

3 Balas

Baby sy dah sunat masa sebulan 27 hari, doctor hanya lukakan je bahagian clitoris baby. Darah pun setitik mcm jari terkena jarum. Baby sy ok je lepas sunat mandi semua ok takda nangis. Penjagaan pula hanya perlu jaga kebersihan je. Kerap tukar pampers utk elak infection. 2 hari dah boleh sembuh

4 bulan boleh je. yg penting dia kena sihat lh. Sy sunat bby girl umur 6 bulan. sbb asyik bertangguh (Sy bkerja smpai terlupa psl tu). prosedur sgt sekejap. Sy bawa pi sunat, lps tu terus bawa bby jalan2 petang. alhamdulillah xde apa2

4 bulan ok dh tu xlambat sgt, sy sunatkan baby masa 1 bulan