Sape ada pengalaman GDM

Hai mommy’s semua, nk tny lah.. sape ada pengalaman GDM ek. Bila amik darah kt jari berbeza results dia.. sy check sendiri dirumah, jari tengah 5.4 pastue sy check sebelah jari telunjuk jd 5.0.. ada x mommy’s yg cm nie? Berbeza results dia sbb jari berlainan..

2 Balas

sy mengalami mcm sis ni .. as long as range tak lari banyak.. ambil je yg lowest utk record BSP .. mcm tu je yg sy buat.. sbb ade posting Dr Imelda .. sbb bacaan gula yg cucuk jari tu bukan 100% accurate.. dia cuma nk menunjukkan general range gula dalam badan kita.. tp andai la badan kita mmg penuh gula.. semestinya bacaan tak akan keluar 5 kan ?? 😊 be strong mummy 💪

12mo ago

Tue lah.. sbb sy ada mesin tue.. bila check dia berlainan2 lak.. Hari ni terpaksa on insulin

Maaf tak pernah pula jadi macam tu. Awak ambil pada masa yang sama ke? Nurse pernah check machine awak tak untuk tally kan result?

12mo ago

Mesin tue doc bagi.. sbb aritue sy Ikut program doc pakar diabetes dr hospital besar Bukan under kk.. Ni sy wajib check sehari 7 kali (cucuk kt jari) and then sent pic pemakanan sy setiap hari untuk monitor..