Cara Utk Naikkan Berat Baby Dlm Kandungan

Hai mommy semua.. Just nk tanya,, ada cara x nak bg berat badan baby naik? Saya pregnant 31w tp berat baby around 1kg.. Plz..

9 Balas

Saya 29week berat baby 1.411g Skrg nak 30 week nak smpai 2kilo daa Sbb saya suka mkn mkn manis sama , ada gak tebaca mkn mknn mnis ni risiko lahir baby berat Now kurangkan da sbb takut sangkut gdm My mak mentua dulu lahirkan husb saya 4.8 kilo tny dia mkn apa dia ckp suka sgt mkn betik dri mula preg lg Sis cuma try amalkan buah buahan

4y ago

InshaAllah semoga semua ibu & baby dalam kandungan sihat Alhamdulillah..kecik tp ok.biar kuar membesar lg ok..

doctor ada cakap apa2 tak pasal berat baby? doc ada pesan, scan cuma anggaran saja.. masa lahir baby boleh saja kurang berat or terlebih berat, yg terlebih berat tu yg risau takut baby sangkut bahu klau lahir normal. doctor kena ikhtiar cara lain utk bantu baby kluar & ada la dia punya risiko pada baby

4y ago

btol berat baby anggaran je..sbb masa scan berat baby sy 3.1...klua 2.4kg je anak 1st..

Haritu sy warded..Sy 36w doc scan ckp baby sy kecik n kurqng aktif..dy nk induce nk tngok keadaan baby sy..sy takot.sy mintak balik tggu jelaa kluar tanda sndri..sy cuba jugak makan ape je n happykn diri..mgkin sbb sy stress baby pn x happy..

Saya scan baru ni time 29w berat baby dah 1737g.. Hari2 saya minum susu kotak.. Fresh milk & low fat.. Full cream kadang2 ja.. (brand ikut dan beli ja hl, ducth lady, marigold, nestle, tesco🤭) Pastu saya mkn vit neurogain sehari sebijik..

31w, 1kg normal. sy 33w,1.9kg je 😁. tp itu just anggaran shj. boleh jd bila baby lahir berat lain. asalkn doktor or nurse ckp baby sihat,ok xde masalah.

sayaa pun dah 34week berat baby doc anggarkan dalam 1600g jee 🤨 tapii tuu kan anggaran jer . hope baby sentiasa sihat .

Mnum ssu anmum pn dh ok nti bert bby naik jgk.. tpi biasa scan tu anggaran jew.. doa yg baik2 ye sis..

Mnum susu hl sis.. Hri2..

sy 33w brta baby 1.800