Cara naikkan berat baby dlm kandungan

Ada tips nk naikkn berat baby dlm kandungan, skrng 31 week, tp berat 1.2kg #firstmom

7 Balas

Mcm sy sekarang ni 30 w baby berat 1.33 je doktor cakap baby kecik air ketuban kurang so sekarang sy try minum susu anmum x tahu la berat baby dah naik blum hari rabu ni jumpa pakar. 😊

1y ago

haaa, sama lh mse detail scan doc ckp air ketuban ngam2 je, klau boleh lbhkan, dh mnum air masak je bnyk skrng.. ada kemungkinan air ketuban skit, bby xmembesar ke.. semoga dipermudahkan urusan awk

Sy 30 weeks masa 29 weeks scan doktor ckp berat bby 1.8kg tp air ketuban kurang 9.5 je. Sepatutnya masa nie air ketuban dh byk. Ade yg suh amalkan mkn buah tembikai dgn minum air kelapa.

Saya 29w baby dah 1.3kg lebih . Tapi saya ada gdm . Saya control makan manis . Orang cakap nak tambah berat baby makan manis2 like kek , coklat , minuman manis , susu , cheese .

minum susu fullcream, cheese ke. Sy dulu do akhir2 sebelum bersalin, kadang sehari 3kotak susu dutch lady fullcream

1y ago

ooo, ok2 tq awk sbb share tips.. ❤️

klo xde gdm, xpyh control mkn sgt sis..

1y ago

alhamdullilah xda gdm, 2x lulus mnum air gula.. tp i mmg tak kuat manis mse pregnant nie, tringin baru amk.

try amalkan makan brokoli sis

1y ago

insyaAllah, tq share tips ❤️

makan telo rebus setiap hari 2 biji

1y ago

insyaAllah. tq share tips ❤️