40weeks bby masih xnak keluar lgi?

Hai mommy semua...just nak luahkan je..sy dh 40weeks tapimasih belum ade tanda bersalin lgi...due date 24/12 klau xbersalin seminggu ni 30/12 kena serah diri kat hospital...baby pun masih diatas lgi..doakan sy ye mommy2 semua...semoga Allah permudahkan semu mommy yg nk bersalin nti...aamiinn

21 Balas

Saya haritu pun 40w takde rasa nak bersalin langsung. Masa last check up pun baby just dah engaged but tak betul2 turun. Siap pergi putrajaya jalan jalan nak bagi baby turun atill takde rasa. Tup tup 40w3d baby keluar jugak and alhamdulillah mudah je beranak. InsyaAllah semua okay je nanti sis. Doa banyak2

Saya 38w4d pun takde tanda bersalin awal. Doc suruh admit 39w6d minggu depan 2/1. Kalau ikut due date 3/1. If takde problem apa doc kata boleh extend 10 hari lagi... tapi tak larat dah rasanya berat baby nii...

Saya pn sama jgk...overdue 40w5d..due 12/12 n serah diri 18/12..last2 bsalin 17/12...rasa risau mmng ad sbb xnk serah diri n induce...doa bnyk2 ye smoga dpmudahkn sgla urusan...

Kita punya cerita sama laa sis 😭 betul2 sama😔 minta dpermudhkan jelah smuanya

4y ago

Aamiinn...ni first baby sy...sy risau takut semua ade..harap kite sama2 dipermudahkn....mcm nk nangis tgk susah baby nk kluar...

Sis, dah bersalin update ya. Saya pun overdue dah ni. Due 20/12/19 😭😭

4y ago

Saya pun 1st baby ni sis. 27hb kena serah diri dah

Semoga dipermudah semuanya. Keep calm & banyakkan berdoa.

4y ago

Amiinn..tq sis

Sye pon due arini. Skg kt kk tnggu nk jmpe dr utk scan.

4y ago

Samala 30/12 admit wad

Semoga dipermudahkan segala urusan beliau

😢😢😢 saya juga baby lum turun.. Takut

4y ago

Aminn

Semoga dipermudahkan segala urusan sis