Nak tahu baby cukup susu atau tak

Hai mommy semua... ank sye baru 8bulan... mcm mana kita nk tahu bby cukup susu ke x? Berat ank still sme bulan lepas, bg susu mcm jarang sgt dia nak... bg biskut bby dia mkn.. sye sedih takut susu xcukup utk dia... kdg2 mgalir air mte bler fikir ank xcukup susu sbb bler perah dapat sikit ☹️... mommy ade suggestion x?

1 Balas

Hi mommy. 8 bulan dh mkn kn, jd fokus pd pemakanan anak. 2-3 kali sehari. Susu dh jatuh 2nd place. Kalau nk susu byk kena pam 3 jam sekali, atau direct feeding dgn kerap

5y ago

Owhhh... ok mommy... risau tgk ank berat tak naik... kesnya dia demam smpai warded.. tak xselera nk mkn ngan susu... skrg tgh nk cover balik...