Baby slow gerakan dan kerap kencing akan rasa perut mengeras

Hai mommy normal ka kalau kita nak kencing kita akan rasa perut mengeras.. Lepas tu kalau kita gerak banyak atau duduk banyak perut akan mengeras juga.. Baby juga tak kuat dah menendang atau gerakan slow sahaja. skrg saya 35week.. Edd 7/8 tp kena bersalin awal juga 38week sbb GDM .. Pernah warded sbb kurang gerakan dan tdk aktif tp doktor pn bagitau jantung baby paling bagus mereka cek masa tu .. baby ok sahaja .. dia scam ibu dia dalam ward aktif sangat2 .. Saya kerap jg sakit pinggang sampai punggung sebab saya banyak duduk , baring pun tak larat juga .. Bahagian bawah pun dah rasa ngilu2

2 Balas

prut mengeras full or baby stretching (ada nampak 2 benjolan kt perut) .mmg sjk msuk 8 bln ni..prut kerap rasa tegang tp sy slalu prasan baby stretching...bkn braxton..bila berdiri , bgn tidur, jalan..selalu jd..jnis xsakit la. tp kalau awak rasa sakit n tgkap pinggang..tu mmg kena monitor sakit mengeras tu

11mo ago

Dia rasa mengeras ke atas. Rasa mcm ada benjolan kadang2 tak tau la kaki ke apa. Tp bila mana nak kencing tu yang allah sakit dia keras sampai ssh nak bediri atau jalan nak masuk toilet.rasa berat dekat bawah

kalau baby kurang aktif tu cukup x 10 kali gerakan dlm masa 12j. awak ada monitor x? kekerapan mengeras tu berapa lama? itupon awak kena track juga tau

11mo ago

Ada ckup 10 kadang jam3 ptg dah ckup gerakan atau jam4 ptg .. kekerapan memgeras tu bila mana sy nak kencing , dia keras sampai ssh nak bgn pg kencing rasa berat dekat bawah . Lepas tu saya akan rasa tak puas kencing mcm stuck dekat hujung2 sakit kencing saya. Mcm ada yg tutup kencing sy tu.