confius

Hai mommy nk Tanya sy da sbln bersalin normal tp benang jahitan blm putus n tempat jahit blm baik sepenuhnya...adakah normal mcm nie...

7 Balas

Luka sy pon lmbat baik.. Ari ke 30 bru luka oke.. Asbab nye tukang urut trsalah tarik kt tmpt luka.. Menangis sy..sbb tkot kne jahit smula..

Haah, ad yg ambik masa sikit nk baik...tp klu rse x sedap hati, mommy boleh jumper doc tny...

Byk gerak mmg lmbt baik. Spray kan ubat kuning tu dekat luka. Kalau bubuh kat pad lmbt baik.

Benang jahitan bahagian luar kan? Ke bahagian dalam?

5y ago

Basuh dengan air garam atau buat rendaman. Kalau boleh dengan suam sejuk

Normal😊

Sptutnya 3mngu dh ok..Sis ltk ubt dan mndi dgn air suam2 kt tmpt jhitan tu..

5y ago

try mkn buah oren yg mnis elok n cpt baik..Xpon ikan haruan..

Normal je sis especially klu sis byk bgrk mmg akn lmbt elok.

5y ago

2 minggu first mmg ulang alik g hospital je...Risau pulak bila da 1 bln ni...