Jahitan Episiotomi

Hi mommies, nk tanya pasal benang dkt tempat jahit tu bila tanggal sepenuhnya ya? Harini sy baru hari ke-22 tp bila basuh vagina waktu buang air terkejut rasa2 dgn tgn mcm dh takde benang lgsg. Risau la. #bantusharing

2 Balas

Hi puan, saya 46 hari, alhamdulillah benang baru tanggal sepenuhnya. haritu saya ada tanya nurse, normal 6 minggu selepas kelahiran. tp paling singkat ada yg hanya makan masa 2 minggu dah tanggal da. dont worry mom. basuh guna air suam if xnak rasa ngilu apabila perlu.

Sy sebelum 30 hari dah tanggal sepenuhnya.. Tak perasan bila tanggal.. Tahu² dah bercantum jer