Emergency czer tali pusat terbelit

Hai mommy nk cerita sikit pegalaman bersalin anak no 2 agak mencabar tapi alhamdulillah Allah permudahkan segala urusan..nak d jadikan cerita pada tanggal 10/6 saya rasa macam tak berapa best sebab Baby macam kick tak kuat tapi cukup la 10kali kick. And 11/6 tu saya rasa tak sedap hati sebab perut mengeras and bby kick Pon slow ja terus saya pergi PAC lepas tu tu ctg dan doktor cakap jantung anak tak cantik so mereka refer ke hospital besar. Dah sampai sana buat lagi ctg and jantung still tak cantik dan doktor Pon taktahu kenapa baby tidur or sebaliknya terus depa emergency czer. Lepas bersalin terus doktor cakap tali pusat anak awak dah terbelit satu dan rasa lega sangat sebab buat tindakan yang betul pergi hospital .dah alhamdulillah keluar la seorang putra saya dan berat dia 3.8kg..

9 Balas

ank sy pn Mase Smpai jantung pn laju.24 jam pantau ctg.bile ank xde respon sbb dah masuk ubat dokter bg pilihan pakse bersalin atau czer..sy try teran tp ank ttp xde respon.las2 czer.alhamdullilah ank ok xde terbelit tali pusat cuma dokter xtahu kenapa ank xde respon.

10mo ago

betul tu janji anak selamat

alhamdulillah. allah gerakkan hati awak ikot insting awak😊. selamat berpantang🌻. wahhh, baby bambam😍

10mo ago

alhamdulillah...

alhamdulillah... slamat bpantang sis.. Tq share story kt sni.. Ramai bley jd kn contoh... cpt sis btindak..👍

10mo ago

Yaa semoga iktibar buat semua yang dah baca

mashaAllah. risaunya. smga Allah kurniakan kita instinct kalau ada something xok

Alhamdulillah.. Congrats mummy for your great instinct and action!

10mo ago

terima kasih

Alhamdulillah.. selamat berpantang sis 🌹

10mo ago

terima kasih

Brapa weeks time tu sis?

10mo ago

39 minggu dah

selamat berpantang

10mo ago

terima kasih

Dh berapa week sis?

10mo ago

heheh Yaa semangat alhamdulillah