Scan Jantina

Hai mommy.. Nak tanya.. Week ke berapa sesuai scan jantina? Skrg dah 24 week.. Mase detail scan 20 week aritu x nmpk.. Doc ckp die kepit.. So bila lagi yg sesuai ye?

10 Balas

Scan gender ni ikut nasib juga sis, bukan ikut week 😂 Sebab saya scan baby 24weeks - pagi dekat kk, dr dari kk kata tak nmpk sbb terlindung pastu balik terus pergi scan dekat klinik swasta, dr urut sikit bagi posisi baby berubah dlm 10 minit juga la - baru dapat tengok jantina baby. Weekend saya pergi hospital andorra utk detail scan, dapat result yg sama dgn klinik swasta saya pergi lepas appt kk tu. Skrg tgh tunggu hari bersalin, nk tengok kena scam jantina ke tak dgn baby 😂

Wakkk... kita anak ke-2 sampai kesudah dok kepit je wakkk... masa detail scan doc sampai suruh rukuk, sujud, bagi lagi minum jus oren mana la tau kan dia nak tunjuk. Lepastu tekan2 perut kita ni wakkkk... 😂😂😂 sampai ke sudah kita anggap baby girl je. Keluar2 memang baby girl 😂😂

Nasib la sis.. anak sy pun jenis suka kepit.. jenuh pujuk dia.. mnum air ais la, mkn la, penuhkan pundi kencing la sblm scan.. lmbt jgk nk dpt tau gender

Sesuai sngt dah la sis ni, time ni, dia di antara 20-25 minggu tuu, try la lagi. mesti nampak🤭

saya scan masa 22weeks aritu.. jelas nampak gender sebab baby tengah kangkang then kencing 😆

sama r dengan saya ,puas pujuk tetap kepit dan keadaan sujud pulk tu ..

skrg pun boleh sis buat detail

24 wk cantek dh nk try. sy 18mggu dh nmpk, sbb baby kangkang haha

saya 17 weeks dah nampak gender..ah boy😅

sy 16weeks jelas nmpak dia kangkang

1y ago

haah 😂