Scan jantina sesuai berapa minggu?

Hye mummy smua..nak tanya scan jantina sesuai brapa minggu.sya skrg 24 week klo scan lebih 24week bole nmpk tak itu jantina

7 Balas

Sy scan at 16 weeks dr scan ckp girl sbb nampak triple line tu. Lepas tu at 24 weeks sy buat detail scan dan sonographer pun confirm girl. Nampak triple line memang jelas.

saya last scan 35w. pun nampak jelas jantina bby 😁. kalau bby nak tunjuk,boleh nampak mmy. kecuali bby tutup tak nak tunjuk..hehehe..

org kata 18w bole scan jantina, tapi masa 18w sy pergi scan tak nmpk .. sy repeat scan 22w, alhamdulillah dh nmpk sis .. 🥰

Boleh sgt dah, saya haritu scan time 18weeks pon dh jelas nampak then scan lagi 24weeks nak double comfirm je, nampak gak.

Sya csan 24 week dah nampak dah ..sesuai dah nak scan detail scan pon boleh dah tuh..

boleh da. mostly klinik buat 20w keatas

saya 28w nanti scan ..