kontraksi

hai mommy, nak minta ilmu mommy yang ada dekat sini....saya first baby so tak ada pengalaman....saya nak tahu macam sakitnya ketika mengalami kontraksi nak bersalin tu ya...balik2 baca article pasal ini pun saya masih tak paham....saya cuma nak tahu, sakit dia macam mana dan bahagian yang akan sakit....

1 Balas

Ini petua saya la...(lah sangat🤣🤣) kalau awak asyik pergi toilet rasa nak berak tapi tak berak2 means its time..tapi tu baru level1. Level 2 rasa dia macam ombak.dia datang mencucuk ngilu2 dalam 1min pastu dia pergi macam nothing happen. Level 7 awak just nak baby awak keluar je..awak tak kisah pun koyak ka,episotomy ka...awak nak dia keluar.. once baby keluar semua sakit awak rasa tu hilang..sakit dia juga macam period.. sakit bahagian pingang perut and bontot..nanti tau2 juga kamu..saya pun first baby..

4y ago

saya dah start risau sebab bawa perut saya ada sakit2 juga tapi pinggang saya tak ada...perut pun jarang mengeras dah....sekarang ini saya kerap kencing dan badan saya rasa lenguh saja...