Buku Pink

Hai mommy. Kalau kita nikah Thailand. Masih xde surat sini. Blh ke buka buku pink kat sini? Die nk kne bawak ape ye?

2 Balas

boleh je buat buku pink kat mana2 pun. tmpat saya kena bawa ic ori , sijil nikah ( kalau ada ) dan gambar scan ( kalau scan kat klinik swasta ) . ada tmpat yang boleh ambik appointment buka buku pink dari online , ada yang memang kena walk in. tmpat saya kena walk in untuk ambik tarikh appointment.

buku pink boleh buka walaupun takde surat nikah, tapi selesaikan urusan surat nikah tu sebelum anak lahir ye.. kesian nanti kalau tak settle, tak pasal2 masa nak daftar surat beranak, anak dikira tak sah taraf..