boleh tak nak kemas rumah

hai mommy harap boleh bantu jawab persoalan saya. sekarang saya berada di rumah mak saya plan nak bersalin kat kg. yg ada kat rumah mak ayah adik saya. semua kerja dan bersekolah. mereka jadikan alasan penat byk kerja sampai rumah tak dpt diurus. jadi saya skrg berada kat kg dan sakit sangat mata saya tgk keadaan rumah tak kemas ni. semasa bujang dan belum preg memang saya je rajin kemas rumah. tapi saya dah ikut husband. tapi tulaa skrg nak pantang kat sini kan. bilik saya kat tingkat atas. plan nak duduk ruang tamu kalau dah bersalin supaya mudah di lawat. soalan saya boleh tak saya kemas ruang tamu? susun barang menyapu dan memop mcm tu? ada limit masa tak? sebab saya kalau buat kerja jenis struggle sampai puas hati. maaf bertanya😔 saya penat saya sedih sebenarnya sebelum saya ikut husband saya dah kemas cantik elok tersusun dah semua dirumah ni. bukan tak besar rumah mak ni saya kemas sorang tak minta upah pun ikhlas tak mengeluh. saya cuma minta dorang maintain kan bersih kemas. tu pun susah😔 serius sedih. berbuih dah mulut saya cakap kt dorang tak masuk ke akal. sakit sangat hati ni #firstbaby 35w2d

5 Balas

sama kes macam saya, rumah saya pun sangat lah bersepah, dulu saya yg jd cleaner rumah ni, jauh beza rumah saya dgn rumah family saya.. so solution saya, saya hired orang dalam 4 jam gitu untuk cleaning rumah, saya upah rm150.. Alhamdulillah dah tenang fikiran saya sekarang, masa diorang datang tu, memang saya suruh lah kemas apa yg saya sakit mata tu..

1y ago

wahhh yakaa sis. tandas bersih jugak? 🥺 kita yang malu kalau org dtg melawat nanti. dorang takda perasaan takda rasa malu😓