1st time induce

Hai mommy's.. Apa khabar semua??i nak tanya pasal induce.. Kalau induce sakit sangat ke?? Di sini siapa kena induce?? Beri pengalaman anda.. Sebab lagi dua minggu i kena induce pasal GDM.. Comment please

2 Balas

D sbbkn sy x ada contraction tapi air ktuban pecah so sy tak boleh beza sakit contraction normal sama induce..bagi sy induce mmg sakit...

5y ago

Betul ke.. Ibu saya pun kata sakit sangat..

induce yg kena drip sgt sakit sis. Sy baru rasa. Tak tertanggung sakit dia sampai sy minta cucuk epidural. Kalau induce yg masuk ubat kt bawah tu lg better. Drip mmg sgt sakit. Sy kena induce mula2 yg masuk ubat kt bawah. Tp x jalan. Sbb tu kena induce drip. Takda pilihan. Kalau tau rasa dia mcm tu awal2 nk drip lg sy dh minta cucuk epidural. Ni lepas 4jam sakit baru sy request. Dua jam lepas tu bersalin. Alhamdulillah..

2y ago

indeed. drip induce mmg lagi sakit. last year i da kena...14hrs dlm LR dgn drip induce dan sblum itu da 24hrs dgn induce yg masuk kat bwah. well, the pain = sakit normal contraction after ketuban pecah. so, u can guess the pain😅😅38hrs of max pain and i'm proud of my self sbb going thru without epidural. tp kalau boleh da tak nak da induce2, no matter apa jenis...😆normal deliver is much2 better.