Kira Gerakan Baby

Hai mommies.. Ade tak yg nurse suruh buat kiraan gerakan baby sejam sekali.. 9am-9pm.. n nurse ade bagitau kalau baby kick kuat kerap sgt pun tak normal jugak.. Macam mana nk bezakan baby aktif n baby kick x normal tu ea..Sye takut sye silap?.. Risau pun ye jugak sikit2.. Thank you in advance mommies. #28weeks

2 Balas

Nak senang catit kt fon dlu sblm tick kt bku. Dlm sejam rasa de 1 or 2 kick yg kuat. Cuba jrakkan dlm 30min slps 1 kick. Kalo dlm tempoh 30min tu still de kick even gap 5-15min awk xya kira tu kick kdua. Tp nk buat sejam 1 kick pon xde mslh. Tp just make sure ckup 10kick.

5y ago

oooo mcm tu.. ok2 tq sis😘

dktr sy ckp kick kerap la bagus😂 tu tnde dia aktif