Minum susu semasa kehamilan

Hai mommies...sy nak tanya..bleh x mommies share susu apa yg mommies mnum semasa pregnant...sy nk try callamilk...bleh review x ...bgus x brand callamilk tu..tq

7 Balas

sy minum calla milk dr awal tahu pregnant. alhamdulillah kurang rasa mual & muntah. hb pun okay. tp depends org la kot, cam sy boleh minum perisa machiato & choc hazelnut je.. kalau minum perisa strawberry akan rasa mual & mostly berakhir dgn muntah. cuba la beli 1 kotak dulu sis, lain org lain penerimaan

sy mnum susu dutch lady(low fat) yg kotak tu dgn jenama fresh milk je awak. susu2 ni jenis kurang manis. ad try susu ibu mngandung, dh try 3jenis tp tak sesuai. cirit teruk. tp lain org lain citarsa nye. awak boleh try je susu tu klau sesuai amik je. Dr kata yg penting minum susu.

10mo ago

sy kdg2 x bleh nk telan susu putih gitu je ..x msok tekak😅

Saya minum fresh milk je awal pregnancy. Pastu masuk 2nd trimester minum susu kambing fresh . Saya mmg sejenis minum susu dari dlu lagi mmg suka susu so takde masalah nak telan susu. Doctor kata kalau blh mmg kena elakkan susu bertepung2 ni sbab ade kandungan gula dlam tu.

Saya memang jenis yang minum susu dari kecik dulu. So masa pregnant saya minum susu macam biasa je. Susu kotak full cream. Bila nak minum saya beli je yang kotak kecik biasa tu. Takde buat stock. Kalau nak buat stock saya beli yang kotak besar terus. 😊Yang penting unflavored.

10mo ago

sy x bleh nk telan sgt susu putih ni...tgok pon rse mcm loya😅...kalau cri pon susu yg ade perisa...

saya minum calla milk sis tp sya prsan tiap kali lepas minum, mest rasa mo muntah .. mgkin tak sesuai dgn sya .. sya beli 3 box , baru minum 5 sachets.. yg lain bpikir sya nak habiskn .. better sis try beli 1 kotak dlu, tgk sesuai atau tak dgn sis ..

10mo ago

ok sis...sbb sy tgok byk betol perisa ...tgok mcm sdap je...nak2 lagi sy coffe lover...harap kena la dgn tekak

Wildan coklat sedap gile. Tp klu travel/blk kg x bwk susu tu mls. Husband blikn HL kotak/botol. Jadilah.. Asalkan minum susu

10mo ago

Kan. Blk kg minum HL putih yg botol besaq. Sedap gak rasa vanilla skit2 boleh telan la

saya minum susu karihome untuk yg pregnant ..