Assalamualaikum hai mommy² semua bleh x share minum susu ape yg bleh bykkn susu badan ?

7 Balas

masa pregnant amalkan makan kurma & kismis. lepas pregnant pun still amalkan. & amalkan coco minda plus sbb kandungan dlm tuu semua bahan ii sunnah. sy dari ank newborn sampai skarang ank 3m susu still byk. kwn sy 2 org branak sama bulan dgn ank, ank tak sampai sebulan susu drop byk. sy lepas df sambung pumping plk sbb nk bagi lebihan susu keluar. selalu mindset kan kepala amalkan makanan sunnah ni akan bantu tubuh badan kita keluar susu byk ii untuk bagi ank kenyang

sy minum susu fernleaf. makan kurma. kurma merah. minum soya. sy lebih kepada nk pekatkan susu. ada kawan sy kata dia minum laicikang utk tambah susu. laicikang yg byk bahan yg ada kurma merah

wsalam. pd sy, sy lebih fokus pd mknan harian..sbb sy xblh minum susu. then bf pun dgn kerap..pumping /marmet session wajib jaga.

tp ank sy minum sebelah je sebelah lg dye xnk..mknan kdg² kite nie bz sehari xmkn mkn pon skit nk uruskan ank² laun lg

Sy minum kopi , susu badan byk.. sy rajin marmet.. malas nk pump

vsoy multigrain