Usia kandungan?

Hai mommies..sy kemarin pegi scan,klu ikt ldmp da 8w3d tp lps scan 9w6d..sy bingung nk ikut mna usia kandungan?sy 1st baby😊 syukur janinn dn heartbeat dpt dgr da..

2 Balas

Ikut yang buku pink atau apps yg guna untuk period . Biasa nya akan ada jarak berapa weeks antara kiraan buku pink dgn scan baby . Sebab baby membesar , so masa scan doktor akan ukur lilit kita punya janin atau baby tu lari beberapa weeks atau hari . saya pun dulu blur jugak . Lama2 faham kiraan lari sebab apa . So don’t worry ya sis .

alhamdulilah baby membesar dngn sihat kalau sis on susu materna sy nasihatkan tukar pada susu biasa.

2y ago

oh perlu tukar ke?sbb skrg sy mmg minum susu similac mom