tak tahu yang mne betol

hi..mummy2 semua..sy klu ikut kn period da 11 week tp klu scan br 9 week..nk tnye la biase nye yg betul usia kandungan nie ikut yg mane ye..#firstmom #firstbaby

4 Balas

Sy pun lewat 2w, ikot lmp 12w, ikot scan baru 10w, period Sy regular , mungkin proses persenyawaan lambat..setakay ni, dh 3kali scan, 3kali Tanya normal ke 2w lambat, doc ckp masih normal..janji janin terus berkembang

Baby sya pun ada lambat dalam seminggu dari tarikh last period, dr ckp normal. Sebab mungkin selepas seminggu dari period tu baru ada ovulation dan persenyawaan..

Sy masa 9 weeks scan beza dlm 8,9 hari dari lmp. Doc suruh scan semula. masa 12wks scan beza dlm 6 hari. Doc ikut tarikh lmp je lastnya

kalau period regular biasanya akan ikut LMP