Symptoms Pregnancy

Hai mommiessssss , Share sikit please yolls punya symptom-ii pregnancy from 1 weeks until now.?? Terima kasih ?? hope korang sudi share

49 Balas

Anak 1st Ade alahan.anak kedua alahan teruk Dari 4 weeks sampai la Masok 5 bulan.sebelom Tau preggy,tiba2 demam teruk.pening kepala sampai nak buka Mata pun xleh.rasa xckup oksigen.semput.rasa malas tetiba.masok je 2 bulan, alahan xleh hidu bau masakan,bau perfume.bau nasi Pon xleh.xde slera makan sampai berst turun mendadak 15kg.masa tu badan kurus muka cengkung.macam org sakit.moning sckness xteruk sangat,.paling teruk evening sickness n night sickness.

5y ago

Oh ye ke .. ok kne byk ksn rehat tau sis

Sy xde alahan ape2 sis..cume emosi jd trsgt sensitif...xde yg teruk stkt ni..hanya mengidam biase2..cume sy suke mkn skrg..xde muntah xde ape2..boleh masak utk suami dan blh bt semuanya...cume sakit2 blkg..lenguh2 kaki jr..yg lain semua Allah mudahknan..syukur sgt..hope bersalin dan berpantang Allah mudahkn semua nya..mse kndungan bulan ke2 tu sy ad slh mkn dn skit tu sakit sgt..strt dr tu nk mkn semua msk jr..

5y ago

Amin..Semoga di mudahkan...syukur Allah mudahkan semuanya..

1. Awal2 cirit birit tp xsakit perut pn 2. Selsema, sakit tekak, xada suara, lemau 1 badan 3. Mimpi pregnant pastu terus check upt, keluar double line 4. P check klinik doc bg tau dh 5 week 5. Skrg 6w bru, cramp perut sekejap2 je.. 6. Alahan loya, muntah2 tiada..cuma breast rs sakit.. Tiada alahan loya muntah2 atau pening

5y ago

https://www.google.com/amp/s/my.theasianparent.com/sakit-ari-ari-ketika-hamil/amp

First sebelum tahu pregnant , badan sakit2 rasa macam sengugut , lpas tu breast sakit sangat2 sampai org tersentuh sikit je rasa nak marah . Lpas cek pregnancy tahu pregnant hilang semua tu 😂 then baru lah datang nya mual2 muntah .. sampai lah sekarang dah 16w masih tak hilang .

Perut kembung, kuat kencing, sakit pinggang mcm cramp period, breast bengkak, keputihan sampai gatal, xde mood bersama suami, xboleh tengok sayur hijau xselere langsung, jd malas nk melawo especially bab pakai tudung huhuuu Done simptom weeks4 - weeks8

1 -4 week.. xda.. masuk 5 weeks.. semua makanan rasa xsedap...tekak memilih... Constipation...terfikir Ada xbetul... Masuk 6 weeks.. hubby suruh check upt ( Saya baru lepas travelling) suruh hubby tgu .. Saya tido.. hubby kejut... Positif..🥰

Sy dh 6weeks baru prasan . Sb smgu sblm tu ad spotting coklat,ingt kan nak priod . Tgu2 xd gak drh . Prasaan tu kuat sgt nak check upt sbb sblm ni mmg usaha BD time subur,alhamdulillah bjaya lekat 😀 pstu breast sakit sgt mmg xleh sntuh .🤣

saya pulak, takda rasa apa2 sampai kandungan masok 12weeks. pelik period dah 3bulan tak dtg trus check. positive hihi skarang dah 25weeks. still mcm biasa jek, perut jer mengembang😂

5y ago

bestnya mcm tuu 😂

Simptom prtama: kaki dan tangan cm xleh usik.. Sakit2.. Cm urat masuk angin.. Kedua, penat sgt walaupon xbuat keje ape sgt pon.. Pastu keje nye nk baring n tido jee.. Tido nye plak over.. Lame

5y ago

Pastu breast sakit.. Nk tanggal kan bra pon sakit.. Pastu batuk n selsema

1. Period xdtg 2. Dah hujung buln tergerak hati nk cek urine 3. Result double line, xpercaye buat test lagi 4. Alahan semua suami tangung 5 . Saya kuat makan dan sensitif sj... 😅😅

5y ago

Hahaha ye ke.?? Best gilerr