Stop breastfeeding

Mommies nak minta tolong share any tips utk stop kan breastfeeding anak. Now im pregnant 9 weeks, sakit sangat if dia hisap. If have any suggestion please share 😭#pregnancy

2 Balas

Sama dgn sy juga, pregnant masa anak first genap setahun.. so apa yg sy buat, sy selalu delay n ngelat tiap kali anak nk susu.. mmg kesian tp terpaksa sbb sakit 😅 pastu minta ayahnya atau org lain bg susu dlm botol/cawan. bg makan, ajak main bg leka n alhamdulillah slowly anak stop bf. cuma kena kental la bila anak merengek tu 😌 **just share pengalaman sendiri.. ✌🏻

3y ago

sebelum tidur buat susu siap2 dlm botol.. acah nk bf tp sy suap botol 😅 mula2 mmg anak tolak tp lama2 ok.. susu pun buat sikit je dulu dlm 2-3oz, anak nk lg baru tambah tgh malam kalau nk nenen sy suap je botol. InsyaAllah lama2 ok.. alhamdulillah anak x smpai 2 mggu dh stop bf

Smala sakit sgt nak bagi stop tapi anak xnak susu botol dia tolak jer 😭 pun tengah pregnant