Gusar nya ati....

Hai mommies...semlm sya bru scan di klinik kerajaan melalui vagina...doktor ckp hny nmpk sac & yolk sahaja..janin xde...ikutkn dah 8 week 1 day...tp scan semlm doktor ckp bru 7 week 2 day... Ade x mommies2 yg sama pglaman dgn saya?kalau lg 2 mggu scan xnmpk janin,doc nk cuci...allahu,risau nye..mcm2 dah pk nie 😢😢😢

2 Balas

saya takda pengalaman tapi akak ipar pernah cerita pengalaman dia waktu pregnant baby ke 2.. waktu scan 8 minggu tak nampak baby dan hanya nampak kantung.. doktor bagi 2 minggu lagi untuk scan.. scan kali ke dua pun hanya nampak kantung dan doktor nak cuci . tapi dia mintak tangguh.. dah 12 minggu dia try scan dekt swasta pulak baru nampak baby.. sebab tarikh persenyawaan baby tu lambat.. selalu nye doktor akan amik tarikh dari hari awal kite period terakhir.. inshaAllah ada rezeki sis.. jangan fikir bukan2 ye..

4y ago

inshaAllah.. kalau rezeki tak kemana.. tapi kalau bukan rezeki pun jangan sedih.. ada hikmah Allah nak bagi.. saya pun pernah gugur waktu 6 minggu.. mula2 down la jugak.. tapi saya fikir sekurang2 nye saya tahu saya boleh mengandung dan saya pernah rasa mengandung.. kat luar sana ada yang memang tak pernah rasa semua tu.. rezeki kite berbeza2.. Allah dah tentukan semua.. inshaAllah semua yang terbaik untuk hamba nye

in sha Allah xdek ape2 yg bahaya. ade org 8w mmg nampak kantung je. semoga ada rezeki zuriat. tunggu je lagi 2w

4y ago

normal je. tapi kalau ade kluar spotting atau darah, trus pi jumpa dr