Yolk sac ada. Janin takda

Semalam dah g scan tvs scan yolk sac ada tapi janin belum nampak. Kalau macamni kandungan tak menjadi ke. Then doktor suruh lagi 2 minggu utk turun darah sendiri. Kalau tak turun juga doktor akan refer untuk cuci. Macam mana ye? Pernah jadi tak

Yolk sac ada. Janin takda
9 Balas

sy pun pernah mcm ni. mse kndgan 9w, risau juga. doc suruh buat tvs dlm 2mggu tp xsabar nk rahu result, selang bberape hari je cari jugak klinik yg boleh buat tvs utk double confirm. yg peliknya mse buat tvs pun xnampak apa² tapi doc tu try buat scan dr atas elok je nampak baby bergerak².. syukur sgt! betul² surprised sgt! moga kndgan ni dan semua mommy² terus sihat dan dipermudahkan sehingga melahirkan.. aamiin

try mommy p check klinik lain pula.. xpun tggu smnggu dua p scan tmpt lain juga.. sy 3hari tempat berbeza stiap hari dktr lain.. tmpt ke3 baru nmpk.. mesin makin canggih makin jelas nampak.. kalau xde juga redha jelah.. apapun sy doakan mommy masih ada peluang malaikat kecil di situ.. doa byk2 ye mommy

Saya mcm ni jugak sis. 2 mggu lps ada yolk sac. Mggu ni scan takde janin dlm kantung. Doc suruh check darah nak make sure kita ni betul mengandung atau tidak. Harapnya result saya positive saje. Doc ada cakap pape tak?

Doktor ada cakap tak case sis ni blighted ovum? Maksud dkt sini, yolk sac ada tapi janin takde, ada setengah orang yolk sac pun takde sampai usia kandungan dah masuk 10 minggu jadi yang itu pun blighted ovum

sis skrang macam mana kandungan? sbb saya pun tk nmpk

try 2nd opinion pula , try klinik lain .

sis brp week dh?

4w ago

ikotkn 9w dh nmpk janin dgn jntung