gaya tidur

Hai mommiess , nak tny...ada org ckp tido melentang tak elok time pregnant ..sy cuba mengiring ..tpi tk selesa .. Ttp selesa nk melentang jgk ..bahaya tak ya ? Untuk kandungan

8 Balas

Sis trimester ke berapa? Memang bahaya tidur terlentang ketika hamil. Banyak risikonya. Sis cuba baca panduan lengkap ini untuk semak gaya tidur mana yg boleh dicuba. Apapun, bukan tidur melentang ya 😊 https://my.theasianparent.com/posisi-tidur-semasa-hamil-bayi-maut/?utm_source=search&utm_medium=app

5y ago

Trimester kedua , okay sis ..tq

Sy tanya pakar, katanya mana2 je boleh ikut keselesaan aslkan blh tido. Unless dah trimester akhir, mgkin mengiring okay sbb terlentang sakit blkg perut dh besar. Tp sy ni dah 33mggu selesa yg terlentang je. Mengiring sakit blkg.

4y ago

Sy tanya kk die ckp xkisah tido mcm mana pun. Tanya private klinik die ckp better mengiring. Tp kena letak bantal dkt peha & blkg badan.

Klu sy mmg xselesa terlentang.. Rase perut tu mcm padat sngat.. Sy tidur mengiring tp alas bantal kecik kat perut.. Anak sy pon dh tau mami die mesti tidur ade bantal utk baby.. Hihi..

dulu sy cm tu gak..tp da lama2 akan rase benda kat perut bila terlentang.. pastu x selesa.nak x nak kena tido mngiring 😊

Bahaya tu sis... Tp sis boleh cuba ubah tidur pelahan²..bila dh lama, akan berasa selesa tidur mengiring

kalau kndgn dah 4bulan ke atas, bhya tdur tlentang..bole mnyebabkan kematian baby sbb aliran drah tsekat.

beli bantal mengandung tu sis

Bahaya sis