Berat baby turun

Hai mommies..baby saya dah 1 bulan, pergi timbang berat baby pulak turun. Haritu timbang masa 20hari 3.5kg, timbang 1 bulan 3.34kg. Risau jugak. Ada tak baby mommy yang sama mcm ni?

2 Balas

Normal kalau baby lepas lahir berat dia turun sikit tapi doc akan risau kalau berat dia turun mendadak sampai 20-30% dari berat lahir. Kalau anak kena kuning, lagi berat dia akan cepat turun. Sebab tu pentingnya penyusuan yg on time dan mencukupi.

berat baby akan Turun sedikit kerana masa lahir baby akan Ada cecair. Lama kelamaan cecair akan kekurangan Dan berat pun nampak turun