Berat 57.7

Hai mommy nak tanya,saya first mom.ritu timbang berat kat kk baru 57.7,baby saya dah 19w,normal ke ye ? saya takut baby saya kurang zat☹️

7 Balas

Berat kita xdapat menentukan baby kurang zat tidak,klau risau boleh scan sebab saya first pregnant dlu 19 weeks Lebih rendah berat dari awk,syukur semua ok,skrng second pn masih rendah berat sbb jenis kecik bdan😅tpi ok lah sy xda apa masalah langsung dulu masalah hb je,klau 40-46kg mngkin xnormal Kot klau 19 weeks

saya before pregnant berat 76kg. start je pregnant menurun sampai la week 13 jadi 70kg. week 17 timbang naik 70.5kg je. doctor ckp xpe sbb alahan teruk. asalkan berat baby dan tumbesaran masih normal bila scan. so jgn risau ye. xmesti bila kurus atau berat x naik baby xckup zat. setiap org x sama.

Sy ms perut 4bln berat naik lebih dkt 3.3kg..bersamaan 56.6kg doktor bunyi2 dgn misi tegur takot baby besar , sy mula jaga mkn ,cut sugar terus berat tak naik dan turun 800gram pulak. 55.8kg.. tp baby ok..doktor ckp. scan baby br tau berat baby dan perkembangan baby ok.

Nanti 20weeks keatas doc akan scan perut, masa tu boleh tau baby normal ke tak. Sy walaupun turun berat 1kg masih normal n baby elok tmbuh sihat smua lepas scan tu. Sy tny kt doc juga sbb tkut baby tk ckup zat. Sy alahan muntah2 smpai 5bulan ni still sama…

saya first scan masa buat buku pink 34kg . 20 weeks scan 37 kg. dari berat kita je tak blh tahu tumbesaran baby .nak tahu lebih details buat je scan .

kena pergi scan untuk tahu tumbesaran baby normal atau tak. dari berat kita je takleh tahu

Kena scan baby baru tahu berat baby normal ke x.