1st pregnancy : Curious dgn susu enfamama ketul2

Hai, mommies yg minum susu enfamama boleh bagi tips x supaya susu tu xketul2. Sy ngam dgn susu tu buat sy lancar buang air besar tapi rasa geli minum yg berketul2 ?

1st pregnancy : Curious dgn susu enfamama ketul2
22 Balas

Bancuh dgn air masak biase pon boleh sis. Bkn air pns@suam.. Saye biasanye akn bancuh letak susu pastu letak air separuh gelas..kacau smpai hilang ketul2 tu. Pastu topup lg air msak smpai satu gelas. Mkn dgn coco crunch pon ok gak sbb air xpnas@suam😊

Pkai air tak suam dan tak sejuk sis.. Jnji air yg d msak.. Saya buat mcm tu saja sis.. Klau pkai suam sgt.. Mmang akn bketul2, saya pun bks geli mnum.. Tp bila saya bancuh pkai air mcm tu.. Tk dh ketul2 dah.. Trus mnum

Xnak ketul2 bancuh dgn air suam sis..letak dlu air suam baru letak susu tu smbil kacau2..klu guna air panas nt khasiat susu tu hilang..rugi la beli susu mahal2 tp xdpt khasiat

5y ago

Tq tips sis. Td sda try mmg menjadi 😋

Saya guna shaker je mmg gerenti akan cair semua tu. Tak kisah air panas, suam or sejuk. Mmg takkan bergumpal kalau guna botol shaker. Sis blh cuba. 😊

Betul ke buat buang air besar lancar? Sy dh tak tahan sembelit tiap kali membuang. Sayur buah semua mkn tiap hari tp masih juga sembelit

4y ago

Betull sgtt . Sbb sy sembelit teruk haritu, 5hari turut2 . Perit pastu try susu ni . Alhamdulillah xsangka dah xsembelit . Mnum on off pun still okay

Kena guna air masak/sejuk dahulu utk bancuh susu ni. Baru x berketul2. Lepas dh larut tu baru bole tambah air panas.

Dia kena bncuh dgn air msak suhu biasa dlu.. lpas tu kacau.. bru tmbah air pnas.. bru xberketul2..

5y ago

Got it ! Thanks for the tips ❤️

Saya bru ingt nk try susu ni.. Bagus x?? Katenye Anmum manis kan.. Sy kalau boleh xnk yg ada gula..

4y ago

Skrg susu anmum dh kluar kn yg bharu tnpa gula..sya dh cuba xmanis pun..

Letak air biasa dulu bru air panas. Jangan letak air panas dulu . Baru tak berketul .

Hahha sma la kita sy bancuh guna air panas jd ketul2 pula dia hihi.