Banyak berjalan - 24w

Hai mommies, usia kandungan sy baru masuk 24w tapi semalam sy banyak berjalan jd ada effect apa2 tak pada kandungan? Plus,hari Tu check up Uri sy msih dibawah.

1 Balas

Hi sis, ikut pengalaman saya, kedudukan bayi pada 24w boleh bertukar2 lagi. Sampai nanti masuk 36w nanti baru baby kepala baby dah kebawah or kalau kedudukan tak okay lagi nanti scan doc akan bagitau solution. Okay, bab banyak berjalan tu, selagi tak bleeding or perut tak cramping its okay dear. 26w saya siap jalan2 pgi baby expo/tawaf mall/pergi bercuti/snorkeling 😂😂 since my morning sickness gone. LOL. No need to worry ya dear. Tapi ada juga yang jenis fragile tengok keadaan badan sis macam mana okay. Anyway, Best of luck 🙂

4y ago

Alhamdulillah ok smuanya, sy dh 37w menunggu masa je ni