Vitamin untuk lancarkan susu

Hai mommies. Sy mommies berpantang day 6, nak tanya.. vitamin ni elok ke untuk sy yg tengah berpantang ni? Beli untuk lancarkan susu, sbb breast sy dh bengkak susu taknak keluar.

Vitamin untuk lancarkan susu
2 Balas

1) tuam sejuk sampai rasa kebas. kemudian tuam panas. sambil tuam sambil awak urut utk lancarkan pengaliran susu. if baby xde disisi selepas tuam awak marmet. fungsi marmet ni utk mengoptimakan pengeluaran susu dan mengurangkan risiko awak terkena block duct atau bengkak susu. kalau baby ada disis selepas tuam boleh directfeed baby. ulang sampai awak rasa lega. pastikan lekapan baby betul supaya awak xkena bengkak susu semula. 2) kalau ada lactation massager boleh guna. massage kawasan bengkak susu utk lancarkan susu tersumbat 3) mandi dgn air suam atau water heater. masa mandi massage breast awak

udah try tuam dan marmet?