Sakit punggung

Hai mommies.. Sy 40 tahun dan pregnant ank ke 6..im 25w 3d now.. Adakah biase ketika berumur 40 tahun akan rs sakit punggung yg teramat sgt, smpai ssh utk bgun? Sb sy tak pasti sy lupe atau sy dah lama tak pregnant.. Jarak antara no 5 dgn no 6 ni is 7 years... Dan apakah cara utk redakan kesakitan ni? 🥺🥺🥺

7 Balas

Normal sis,1 faktor usia ,lg 1 jarak kehamilan kita..sy umur 37 ank no 5 jarak dgn no 4 6tahun…punya skit xtau nk ckpla..mlm2 trun katil nk p toilet mcn robot..sjk kndungan 26w sy bnyak hbiskan msa dekt bedrest sbb contraction…prgerakkan agk terbatas..duduk kna berlapik.

3y ago

Tu lah.. Tq info ye.. 🥰

sy umur 29, lepas lahir anak pertama sakit bhgian tulang punggung.. nak bangun sesekali azab rasa.. sampai dh nak masuk anak no2 ni pun sakit xhilang2.. xpernah rujuk lagi doctor sebab apa jd gini..

Rasanye 5 ank sblm ni xde rs mcm ni.. Tp sy tak pasti sy lupe atau disebabkan jarak kehamilan terlalu jauh..

normal sis..saya yg 17 weeks pun sakit punggung...sakit pinggang sakit belakang...jgn duduk telalu lama...

Banyakkan minum susu ye, jangan duduk terlalu lama.

Duduk alas bantal

jgn duduk lama