Hai.. Kalau nk bukak buku pink utk ank no 2, buku pink anak pertama dulu nurse nak tak ye? Sy lupe dh letak kat mane, jauh sgt jarak peknen ?

8 taun ank yg sulung ?

14 Balas

Sya 3 ank check kat swasta tiba pregy ank yg ke 4 skrg ni kena plak refer dgn kk sbb ada darah tinggi.sbb dah bukak buku kat swasta masa 3 bulan pregy doktor swasta dah ada rekod 3 ank sblum ni..so masa gi kat kk nurse ada tanya mana rekod ank2 sya ckp tak tahu kena bawak kat kk..sbb first time ni dtg kk..lagipun kat buku swasta tu ada rekod sya..dia pun ckp takpe lah saya salin dari buku swasta je..nasib baik tak kena marah ..sbb pregy yg ni pun jarak 8 tahun..

Saya ank sulung umo 4taun...Preggy yg kli ke2 nie saya buka buku pink x bwa buku pink yg ank 1st...Sbb dh hilang dri radar...😅 nurse kata xpa...Cuma dia tnya sejarah kehamilan yg lps jaa laa....So,kita kena jujur jaa laa jawab kesemuanya...Yg bleh hilang dri radar sbb berpindah randah...😂 x tau dh buku tue smbunyi kt mna dh...Dri penang ke kedah pstue nie ke n9...Wktu ank 1st bersalin di penang...

4y ago

Redha ja laa sis...😅 bgitau kt nurse buku tue dh hilang dri radar dh...Hehee...

Blm kira jauh tu sis..sy ank ke4 12thn da br ada lg,ingatkan ttp kilang da x subur..tup2 pregnant d usia meningkat..buku semua da lupus sbb dulu tggl kat daerah lain skli pdah mls da nak pack bawa byk2.Tapi semua sjrh ms pre mmg ingat dgn jls

X pe x de..akk dl semua swasta..yg ke 7 ni akk buat di kk..just ingat semua apa yg dia tanya..klu rasa ada yg x ingat tu..blh bwk salinan sijil nikah..klu x ingat alamat bwk bil yg ada alamat tpt kita tgl tu..

Sama ngn sye jarak 7 tahun yg no 2 nsb baik buku pink still simpan,klu x mengagau carik mana ltk buku pink yg first dulu 😅

Klau checkup kat kk yg same dgn yg dlu rasenye dieorg ade simpan... Tp xtau la kot2 buku tu da lupus ke.. Sbb lame naw 8thn..

4y ago

Hahaha nk wt cmne.. 🤣

x pe klu xde pun....dia akan tny maklumat dl, insyaallah sis ingt lg...nurse akan tny sjrh kehamilan,keguguran tu je

Sya still simpan buku2 pink dari ankn1&2.. skrg prgy ank ke3... Semga segala urusan ibu2 semua dipermudahkn...,😉

Biasanya mau. Tapii kalo xda xpaaa ja. Tgk respond nurse cmana.

Bawa. Nanti nurse nak rujuk dr buku tu jg