Masalah HB

hai mommies, skrg sy dah masuk 34weeks.. tapi hb sy still di bawah 11 😔.. hmm, last ambik darah masa 32 weeks.. hb sy 10.8, then skrg dah drop pgi 10.2 😞. Sy dah makan macam2 nak naikkan hb sy... tapi sy takde rasa pun nak pitam, pening... 😌, hmmm~ sy risau.. ade ke org beranak, dgn hb bawah 11 😩 #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

40 Balas

Kalau makanan semua jaga (tak ambil cafeine especially), supplement dgn drinks. Saya pun HB low. Saya minum: 1. Fresh Watermelon (makan pun boleh) 2. Karihome Goats milk for pregnant 3. Callamilk 4. Sihate 100% promegranate juice (kalau ada real buah lagi bagus). Tapi waktu saya pregnant not in season, jadi buah tak sedap. So i beli je juice tu. Alhamdulillah. Naik from 8 the lowest, 32 weeks onwards HB naik up to 13.