7 Weeks Scan

Hai mommies semua...ika ada buat scan 7 weeks baby. Tapi Dr ckp nampak kecil lagi. Setahu ika bukan ke kalau dah 7 week ni dah nampak jantung. Tapi baby ika scan xnampak jantung lagi. Dr ckp nampak mcm yolk (telur kuning). Mmg normal ke ada sesetengah scan 7 week nampak mcm tu? Risau la...

7 Weeks Scan
73 Balas

Sama Ngan saya waktu pregnant anak pertama DR. Scan nmpak macam telur je... Mungkin sbb baby kecik kot

5y ago

Lepas tu week ke berapa baru nampak sis?

scan perut ke tvs sis? sy 7w scan tvs baru nampak baby n heartbeat.. scan perut nampak kantung je..

5y ago

Standard la baru 7w. Kalau dh 10w boleh la risau. Tggu lagi 2minggu. Repeat scan

sy sis doc ckp mcm bijik sawi...kecikkk.. 2mgu lagi scan balikk.. InshaAllah suma ok..

5y ago

In shaa allah...tunggu next follow up dekat kk baru nak scan lagi. Risau sebab batuk teruk skrg..

Normal sis. In sya allah x lama lg nmpk lh heartbeats baby. No worries ☺️

Saya semalam scan 7week juga,tp just nampak kantung jew..risau juga ni..sedih pun ada

5y ago

In shaa allah sis...doa yg baik2. Maybe baby kecil lagi tu. Kene yakin yg baby ada....

btolla tu 7w mcm tu..lau nk sahih pi cri klinik swasta utk dgr heart beat....

Saya 8/9+weeks scan dah boleh nampak jantung doc kata. Tp kecik xleh dengaq lagi ?

5y ago

Amin 😘 me too 😇

Nrmal . Sy 1st scan 7weeks ad kantung je. 9weeks 4days bru nmpk bby n heartbeat .

5y ago

Yeke sis...maybe perut ika buncit sama kot🤣. So x nampak clear...harap2 baby ok la.

Sy buat frst scan hri tu 7w kantung saje.. Tp bila 10w baby dah muncul 😆😍

5y ago

Sis, scan 7week mmg nmok kantung bulat kecik je ke?? Dktr ckp apa? Sb sy pn situasi sama mcm sis, tp dktr ckp tkot x jdi sb xde nmpk @ dgr apa2 😥

Sy 10w6d baru nampak baby n jantung. Pernah scan bawah dr 10w x naMpak apa2

5y ago

Sy 3-4mggu scan ats bwh xnpk ape2..rsaunye tkut luar rahim..😭