Share pengalaman bersalin ?

Hai mommies semua, sy suka dengar pengalaman mommies bersalin. Kalau mommies free boleh lah share panjang2. Sy tgh preggy anak sulung jadi belajar dari pembacaan dan pengalaman org je la. Terima kasih semua ❤️

4 Balas

Hye awak.. Act experience deliver setiap anak tak sama. Macam daya,1st baby girl (6y thun ni) trun air jam 11pm,deliver @ 5.30am..So berperang dgn contraction utk 6 jam dlm LR before deliver. 2nd baby boy (4y thun ni) contraction dri pagi dlm 7.30am ingat false alarm rupanya betul😂 Dlm 1.30 g toilet tgk ade trun darah belum smpat bgtau mak dh bersalin😅. Baby kena tahan wad 1 week,doc nak monitor takut ade jangkitan kuman but Alhamdulillah dia sihat aje. 3rd baby boy juga(5m skrg) takde tande2 y obvious cuma mlm sblum deliver takleh tido😁 Esk g buat repeat scan sbb 1 week sblum tu scan doc ckp baby x ckup brat @ 35 w.Alhamdulillah,mse scan tu brat dh naik tp doktor prsan kpala baby dh ke bwah sgt.So,doctor check bukaan rupanya dah 4cm.Trus masuk htr LR.Tpi serius masa tu mmg x sakit.Masuk LR nurse pecahkn air ketuban,sejam lepas tu deliver😊 Nmpak berbezanya experience tu😂😂?

Rajin2 lh share or trgk pengalaman ibu2 . X smua ibu2 akn rase bersalin yg sme . Lg2 pengalaman ank ramai ni . Mmg xde yg sme . Tu perangai ank2 pun lain2 . 😅 Tp mmg xcited dpt tgk pengalaman org lain . Walaupun sy dh bersalin ank 5 ttp suka share n beri pendapat ats pengalaman sndiri lg2 ibu2 yg first bby .

Amalkan doa Nabi Yunus “La ilaha illa anta, Subhanaka, inni kuntu minaz zhalimin.” Sepanjang sakit contraction sy tak putus doa ni.. Dalam masa 1 jam 30 minit jalan terus trbuka 10cm.. Alhamdulillah dipermudahkan..

Bolei singgah profile-post sy.. sy ad share. Skrol ja bawah2 gmbr mknan ank sy..😊