Betul ke nenas tak selamat untuk preggy mommy?

Hai mommies semua :) saya pregnant 21 weeks sekarang. Tiba-tiba teringin sangat nak makan nenas pulak. Selamat tak ya? Boleh share pengalaman atau info berkenaan hal ni tak? Sis takut tapi teringin.. mak pesan elakkan.. macam mana ya?

1 Balas

Takdelah tak selamat, kalau tanya doc pun doc akan cakap “bukan awak makan nenas satu lori pun” . Kalau teringin sangat , rasa sikit pun boleh, tapi jangan lah satu buah besar tu😂 yang sudah dipotong kecik .

3y ago

Saya bedal je 1 biji nenas tu alhamdulillah anak2 semua sihat2.