Teringin sangat nak makan nenas.

Hai nak tanya ,Saya pregnant 7w teringin sangat nak makan nenas.boleh ke?Ada effect kt baby tak?

5 Balas

Boleh. Sekadar berpada² dan lepas ngidam je. Janganlah makan sebijik nanas pagi petang siang malam tau. 😅 Saya pun pernah makan nanas waktu trimester 1, alhamdulillah elok je. Jangan risau ya.

1y ago

haa okay..Saya makan sekeping je..lepas ngidam😂

sama la..saya pun dh 2 minggu teringin nak makan gulai nenas ikan masin...tp xberani lagi. kandungan masih kecil dan x kuat lg.

1y ago

itulah tu..Saya pun teringin makan lauk sama😂😂 suami ada bawak balik tp makan ikan masin je nenas xmakan sbb takut lagi..tapi 2,3 lepas tu teringin lagi mmg pegi beli kari nenas..😂 lepastu baru okay..

ikut badan juga awak, dgar kata kalau nak makan pun yg da ranum je. tapi tuh la, takut juga. taktau badan okay ke tak .

1y ago

buat rasa2 je🤭🤭

Boleh je asal jgn melebih. Kalau mcm nanas atas pizza lglah boleh hehe..

1y ago

sedap jugak tu🤣🤣🤣

ooh..hehehe..Saya makan sekeping je..nikmatnya lahai🤣🤣