Dah due tapi still tak bersalin

Hai mommies semua. Saya nak tanya sekarang saya dah 39w tapi still takde tanda2 nak bersalin lagi. Due date saya 11/4/22 ni kalau masih tak bersalin jugak 11/4 tu kena serah diri dekat hospital ke? Atau perlu tunggu je sampai rasa sakit? #firstbaby #advicepls #ingintahu

7 Balas

sama la sya 13.4.22 due xda tnda apa jugak cuma sakit mngeras n mkin kerap kencing ja laa ni rasa..harap2 x ovrdue la nnti kena brnak paksa pulak sakit rsanya..anak first pulak org kta lambat sikit jlannya tpi hrap2 ibu2 yg makin dekat due ni semua dipemudahkan nanti in sha Allah aminn..

sama mcm saya.. esok 4/4 tarikh due date sy tapi sehingga hari ini masih belum ada tanda2 utk bersalin.. Dr kata kalau esok ta bersalin jugak kena tunggu 6 hari lepas tu kena serah diri.. sekarang dah 39w6d.. bukaan baru 1cm. moga moga jangan la sampai induce😓

2y ago

Sy due 5.4 pon xde show 😣 sakit kat ari² je bila ngeras.

biasanya nanti xbersalin juga kena jumpa dokter n dokter akan bagi masa 6 hari lagi n dia terus bagi tarikh masuk hospital yg ditetapkan ..... jadi bila dah cukup hari keenam tu belum bersalin kenalah g hospital serah diri.... semoga dipermudahkan bersalin

sebab saya dah rasa sakit kat bahagian bawah tu yg terus g hospital bahagian ibu bersalin.. sekali Dr seluk baru 1cm terus Dr tu suruh balik dulu.. Dr kata kalau dah tarikh due date still ta bersalin juga tunggu 6 hari dtg balik.. mybe paksa bersalin

2y ago

Sakit ari² bila mengeras ye sis ?? Sy start smlm bila ngeras bisa nau kat ari² smpai mlm td. Tp ngeras n bisa kt ari² tu sekejap n x konsisten mcm bebetul. Sis mcm sy ke ??

Samalah. Saya dah 39minggu 1hari. Baby still tak keluar. Dah workout, active kan diri pun still tak turun tanda 😩

2y ago

Huhu. Saya banyakkan berjalan and turun naik tangga. Still jugak takde tanda2

sy 2/4 ,huhuuu , tanda2 belum ade selain sakit di ari2 je la ,baby syiok lg

2y ago

sama tarikh due 😆bb syok duk dalam. Dr bagi 7 hari. anak ke 3 ni baru merasa overdue. selalu tengok kkawan je overdue

perlu serah diri takut risiko dekat anak