Dah due tapi still tak bersalin

Hai mommies semua. Saya nak tanya sekarang saya dah 39w tapi still takde tanda2 nak bersalin lagi. Due date saya 11/4/22 ni kalau masih tak bersalin jugak 11/4 tu kena serah diri dekat hospital ke? Atau perlu tunggu je sampai rasa sakit? #firstbaby #advicepls #ingintahu

7 Balas

sebab saya dah rasa sakit kat bahagian bawah tu yg terus g hospital bahagian ibu bersalin.. sekali Dr seluk baru 1cm terus Dr tu suruh balik dulu.. Dr kata kalau dah tarikh due date still ta bersalin juga tunggu 6 hari dtg balik.. mybe paksa bersalin

2y ago

Sakit ari² bila mengeras ye sis ?? Sy start smlm bila ngeras bisa nau kat ari² smpai mlm td. Tp ngeras n bisa kt ari² tu sekejap n x konsisten mcm bebetul. Sis mcm sy ke ??