Tips Naikkan Selera Makan

Hai mommies semua ☺️ saya dah 27 weeks pregnant, dan lately ni selera makan sangat kurang. Ada tak tips dari mommies semua untuk tingkatkan selera makan?

1 Balas

kalau xlalu makan, cari makanan alternatif lain sis. asalkan cukup nutrient. sbb mmg kadang hormon org pregnant ni buat xlalu kdg2. tp ada masa lalu je semua. saya kalau time xlalu sgt, saya akan amek susu, oat, buat or any veggie. buat kudapan. asalkan masuk nutrient yg diperlukan. plus mkn supplement.

5y ago

hehehe biasa la tu sis. hormon berubah. saya masuk 3rd tri ni pon dtg balik mabuk. sis cuba makan buah. saya buah tembikai n pear buat hilang mabuk. itu je boleh telan. lain kalau telan keluar balik. take care ya. makan jgn xmakan. nnt kurang air.

saya dlu mcm tu jgk, tp dktr kata normal sbb mgkn fktr cuaca, baby. saya dlu lgsg xde selera nk makan nasi. sy suka makan kerepek, biskut je. dktr psn, xpe tp kalau xde selera makan tp jgn lgsg xmakan. mkn dlm quantity seket tp kerap. makan buah kurma, kekacang mcm gajus tu.