Hilang selera makan

Salm semua, saya pregnant 10 weeks Alhamdulillah takde morning sickness. Cuma lately saya sangat2 kurang selera makan. Ada apa apa tips?

2 Balas

cuba juga makan dlm kuantiti sikit secara kerap utk elakkan gastrik, bloating & lemah . Mcm sy sendiri benda lain langsung tak boleh makan, tapi kalau laksa penang sy boleh makan hari² walaupun sekadar hirup kuahnya. Sy tak lalu nasi & mi, so sy makan secara kerap biskut Marie or roti kentang sbb ni je yg sy lalu makan. Awk kena cuba pelbagai makanan dlm kuantiti sikit utk tahu selera awak boleh terima yg mana. Makan tetap kena makan, jangan berlapar ya.

lyan je mkn mcm biase , teruskn prenatal n abik susu https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟