6weeks

Hai mommies semua. Hari tu sy ada buat scan dkt klinik 6w tapi tak nmpk apa2. Doc tu ckp mybe masih kecil and dia kata normal mcm tu. Dia suruh dtg lagi 2 minggu utk tgk. Husb sy rilek je sy ni smpai skrg byk fikir ? Ada tak mommies dekat sini pglmn mcm sy? Sy mmg positif je sbb sy dpt tahu pregnant dri 4w, tpi masih awal lagi nk scan kan. Tapi bila tgk pglmn org ade yg dah dpt tgk so sy jadi panik jap. Keadaan sy alhamdulillah sihat, cuma selera makan je kurg, alahan takde, muntah takde cuma loya2 tu adalah terutamanya bila hidu bau mknn berminyak atau masa tgh lapar. Sy hrp adala mommies yg sudi share pglmn klu ada yg lebih kurg dgn sy.

1 Balas

sy lepas je dpt tau pregnant, esok nye pergi klinik nk scan sbb rasa sakit2 kt perut.. dkter scan memang x nampak ape cuma dinding rahim da menebal.. dye kata normal kalau rasa sakit.. dye siap explain anatomy masa tu.. knp boleh sakit itu ini.. siap scan cyst ngn fibroid skali.. baik sungguh dkter tu.. 😅 then dye suruh repeat next month, masa tu 9week.. alhamdulillah da dgr jantung, nampak buds kaki tgn dye.. lepas 2 hari tu, terus bkak buku pink.. 🤗