Puasa

Hai mommies semua.. Fai nk Tanya.. Rasa2 ok x kalo puasa time pregnant.. Sbb nak gnti puasa..

10 Balas

Bole..saya baru habis ganti puasa ramadhan, 12 hari semuanya sebab alah teruk masa ramadhan baru ni. Tp doctor cadangkan buat berselang jgn buat direct lebih2 kalau ibu ada hb rendah. So saya puasa 2hari pasth rehat, pastu puasa lg 2 hari. Tp pastikan sahur dan minum susu dan berbuka dengan mknan yg berkhasiat..ubat jgn tinggal.

5y ago

Alhamdulillah.. Settle dh

Try dulu..kalau rasa xlarat,sakit penat ke apa berbuka la...sbb kdg2 atas diri org jgk...sy awl2 hamil time puasa..mmg sy xpuasa sbb lapar yg xthn smpai pedih ulu ati & xdpt fokus kerja..klau kndungan dh besar rasanya dh ok...aslkn mkn time sahur..🤗

Boleh je puasa.. sy pun due Feb 2020.. ada lagi 3 hari nak ganti ni..huhu tp sy ganti selang2 Hari and klu xterbangun sahur sy tak teruskan utk ganti puasa.. sahur wajib tau mommy kesian kat baby nt..😃

5y ago

Tula fai due buln 1..pantg nnti lg.. Pstu dh de bby tkot myusu lg xlarat nnti kn😅

Boleh je kalau larat sis. Tapi kalau dia puasa tiba2 rasa tak larat elok LA sis buka puasa. Jangan paksa.

Nak ganti puasa jugak tapi husband tak bagi 😩 due bulan 2, sempat ke idok nak gantinya lahai

5y ago

Tula fai buln stu.. Tkot xsmpt nak gnti

Cuba dlu klau rasa x larat trus buka puasa.. puasa blh gnti lain kali ..

Kalau rasa larat dan tak memudaratkan puasa je la..

Bole.jika tidak memudaratkan ibu dan bayi.

Bole jek sis kalo larat.. ❤️

Boleh sis. Semoga dipermudahkan