berpuasa ketika hamil

hai mommy2 dlm ni.. nak tnya skit ad x tips berpuasa ketika hamil? sbb sy prgnant 7w n bel um habis gnti puasa.. igt nk gnti puasa tp risau dekat baby plak.. pstu jenis asyik lapar je. klau x mkn mesti mual rasa nk muntah..

2 Balas

Skrg sis awal prgnant kan, buat masa ni tnya nasihat nurse, mcm saya saya puasa tahun ni bnyak tnggl, sbb prgnant jugak. Kira bnyak hari, tapi jdi bnyak sbb eminggu sblum raya saya gugur, so yg tinggal puasa jdi berdouble. So hujung ni sya prgnant blik, so pikir yg hri tu x gnti lagi, dsbbkan alah truk saya hold dlu, ni perut dah msuk 4, mmg nk strt slow2, takut makin bertamabh2 lagi tahun depan ni😅. Insyallah semoga dipermudahkan urusan kita gnti puasa yaa🥰

gnti jela lps dri bersalin nnti kalau memudaratkan. even pregnant masa bulan puasa pon dibolehkan utk x puasa kalau memudaratkan. nnti gnti dgn byr fidyah je.

1y ago

👍👍