SAKIT BAHAGIAN BAWAH

Hai mommies, sekarang saya 8 weeks, setiap kali saya buat kerja atau banyak bgerak, bahagian bawah perut slalu sakit. normal ke? ade x mommies yg awal kandungan mcmtu? sebab ada yg bagitahu mereka awal kandungan masih boleh buat banyak kerja

1 Balas

1st trimester ne yg kena banya rehat sis..kalau sy pernah try bt kerja rumah mmg perut akan sakit..kena banyakkan bedrest..kalau kerja ringan boleh buat perlahan2..kalau berat2 tu baik minta bantu suami buat dlu..1st trimester ne yg fragile sngt2..tak boleh aktif sangat sebab baby blm kuat kat dlm tu