Air kelapa memang kena minum ke

Hai mommies, sekarang ni saya dah 36 minggu, ramai yg pesan kena minum air kelapa, mmg perlu minum air kelapa ke, sebenarnya apa fungsi air kelapa tu utk ibu yg bakal melahirkan, ni mitos atau fakta ye

9 Balas

pengalaman saya minum air kelapa masa usia kandungan 8 bulan seminggu 2x saya minum and then masa nak dekat due saya minum setiap hari alhamdulillah baby saya xda kuning(under 100). 3x ja p klinik lps tu dh xperlu pergi. baby pon masa lahir tu bersih ja kerak dkt kepala pon xda since dia baby lagi. and now dh 4m28d. minum la sis air kelapa baik untuk ibu mengandung dan baby lepas tu.

Sy start minum dr preggy 5bulan. Smpi nk brsalin mmg minum seminggu sebiji tanpa gula. Bby lahir bersih xd kerak. Kulit baby pn xd kedut2 mcm kering tu. Sampai mak sy tgk kt hspital dok tanya ada mandikan baby ke. Rambut pn bersih mcm dh cuci.

5y ago

Wahhh menarik...nanti nak konsisten minum la tapi berkesan ke kalau dah hujung² pregnant ni baru nak konsisten, sblm ni ada minum tapi bila tekak rasa nak minum je baru suruh husband beli

Hi mommy, dulu masa I was pregnant with my first child, 3rd trimester dah start minum air kelapa. Petua mak saya untuk kulit anak cantik. Alhamdullilah skrg anak dh 4 tahun, takde masalah kulit dan snow white gitu 😅

5y ago

Ok sis tqsm ye, saya akan start konsisten minum sampai bersalin nanti☺️

Membersihkan air ketuban ibu. Lagi satu baby lahir bersih,kepala bayi tak berkerak.. Sy kerap minum dari 3bulan kehamilan.. Sampai hari nak bersalin. Alhamdulillah. Anak lahir bersih.

5y ago

Boleh minum dr 1st trimester ye...utk penghujung preggy dan menunggu baby lahir mcm saya ni berapa kerap kena minum ye

fakta sis.. elok minum kerap² dekat nak bersalin.. kulit baby bersih nanti. bukan putih ye, gelap or putih tu rezeki, tp ni bersih.

5y ago

Ok sis, saya akan konsisten minum, tq ye

Hi mommy. Air kelapa elok utk baby pun lahir bersih takde kerak2 nnt.

5y ago

Mmg fungsinya utk bersihkan kulit baby dr kerak² ye, saya ada minum juga tp tak konsisten la, minum bila teragak atau perlu je...rupanya baru tahu air kelapa ni bagus utk bersihkan/cantikkan kulit baby Thanks mommies

Saya mmg minum time pregnant dan mmg suka air kelapa😊

5y ago

Manfaatnya pun dapat kt ibu juga kot hihi

Sy minum sebab sedap. Xde reason pun

5y ago

Hihihi sbb air kelapa pun byk khasiatnya kan

Kerak2 kt kepala tu vernix. Vernix tu fungsi dia utk lindungi kelembapan kulit bayi.. tp klau genetik kulit gelap.. gelapla kulit baby tu. Xfham kenapa msyarakat melayu penting sgt kulit putih.. 😅

5y ago

Bukan nak putih tapi bersih.. Adoi